Logo Zorgboog in Balans 600

Logo Zorgboog in Balans 600

Vanaf 1 april 2017 werkt fysiotherapiepraktijk VitaForum samen met eerstelijnsbehandelcentrum Zorgboog in Balans op het gebied van geriatriefysiotherapie: fysiotherapie voor ouderen. Zorgboog in Balans, een dochteronderneming van woonzorgorganisatie de Zorgboog, werkt nu vanuit Zorgbooglocaties de Wilbertsdries en de Jan de Witkliniek in Bakel. Janine Kooijman, manager Zorgboog in Balans, vertelt: “Vanaf 1 april werken we samen met Vitaforum onder één dak.

Het is uniek in Bakel dat een eerstelijnspraktijk gaat samenwerken met een praktijk vanuit het verpleeghuis. Onder de vlag van VitaForum gaan wij ons ons richten op de complexe ouderenzorg. Wij gaan er niet mee concurreren, maar sluiten aan met de expertise vanuit de geriatriefysiotherapie en de diëtetiek die nog niet aanwezig zijn in het gebouw.” Een geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare cliënten met complexe gezondheidsproblematiek.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie of na een val verschijnselen vertonen van ouderdom.