Fitkids

FITKIDS is een fitness- en oefenprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte en/ of langdurige beperking. U kunt hierbij denken aan kinderen met diabetes, cystic fibrosis, spierziekte, reuma, astma, cerebrale parese , DCD ( kinderen met coördinatie problemen) waaronder dyspraxie, een aanzienlijke motorische achterstand etc.

verwijzing

Met een verwijzing van huisarts of specialist kunnen zij zich aanmelden. In onze praktijk kunnen ze onder begeleiding van twee kinderfysiotherapeuten en een fysiotherapeut trainen in een groepje. Dit werkt niet alleen erg stimulerend voor de kinderen, maar is vooral ook hartstikke leuk.

Sporten

Het sporten is met name bedoeld voor kinderen die niet in een “regulier” sportclubje mee kunnen. Het doel is plezier krijgen in bewegen en in aanraking komen  met verschillende vormen van sport. Het zal niet voor alle chronisch zieke kinderen zijn weggelegd, maar de meesten kunnen na het programma van FITKIDS te hebben doorlopen, instromen in een (al dan niet aangepaste) sportclub.

Fitkids heeft centra  verspreid over heel Nederland en wordt o.a. gesponsord door de Johan Cruijff Foundation. Voor algemene informatie over FITKIDS kunt u de website www.fitkids.nl raadplegen. Uiteraard kunt u voor specifieke informatie betreffende FITKIDS in onze praktijk contact met ons opnemen. Ook kunt u inlichtingen vinden op onze website www.vitaforum.nl onder de link Kinderfysiotherapie en FITKIDS.