Even voorstellen:

Meggy van Neerven

Vanaf 1 mei 2023 hebben wij een nieuwe collega! Met veel plezier verwelkomen wij Meggy van Neerven in ons team. Voor ons een welkome aanvulling in deze drukke tijden. Meggy zelf heeft in het verleden fysiotherapie en fitness/coaching gecombineerd, maar wil zich meer op de fysiotherapie gaan storten. Ze volgt namelijk de Master Musculoskeletale Revalidatie met als afstudeerrichting Manuele therapie. Bij de eerste kennismaking was het zeer gezellig en daarom voor iedereen een perfecte match. 

Meggy zelf aan het woord:

Ik ben 5 jaar geleden afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeut aan de Fontys Paramedische Hogeschool. Lang heb ik mijn werk als fysiotherapeut gecombineerd met fitness/coaching werkzaamheden, maar onlangs heb ik de keuze gemaakt mij volledig op fysiotherapie te gaan focussen. Momenteel volg ik naast mijn werk bij VitaForum de opleiding tot Manueel Therapeut (Master Musculoskeletale Revalidatie) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Tijdens deze master krijg ik de vaardigheden geleerd die horen bij een manueel therapeut, maar ook over de invloed van bijvoorbeeld medicatie en psychosociale factoren op het behandelresultaat. Door meer uren als fysiotherapeut te draaien hoop ik dat dit mijn leerproces ondersteund.

Bij VitaForum werk ik op maandag op ‘t Gasthuis in Gemert, op dinsdag en vrijdag in Bakel (Plein 8) en op donderdag op het Frans Brugske in Gemert. Mijn interesse gaat uit naar musculoskeletale klachten, sportblessures, spier- en peesklachten. Hierbij maak ik gebruik van een holistische werkwijze. Naast het in kaart brengen van de fysieke klacht richt ik mij ook op de invloed van psychosociale factoren op de klacht en stuur ik op het verminderen van/omgaan met deze invloeden. 

Naast de algemene technieken van een fysiotherapeut werk ik onder andere ook met MULLIGAN Manual Therapy Concept. Dit is een snelle en effectieve manier van behandelen waarbij men patiënten pijnvrij gaat mobiliseren middels passieve correcties van buitenaf. Het doel van deze mobilisatietechnieken is om de gewrichten, spieren en banden in hun natuurlijk stand te brengen. Zodat u uw lichaam gebruikt zoals het eigenlijk bedoeld is en u niet langer beperkt wordt door pijnlijke bewegingsbeperkingen.

In mijn vrije tijd vind ik ontspanning door te sporten (hardlopen en fitness) of een wandeling te maken in de natuur. 

Wij zijn heel blij dat Meggy ons team nog gezelliger en sterker komt maken en we wensen Meggy heel veel plezier toe in onze praktijk. 


Meggy is te bereiken via Meggy@vitaforum.nl