Longfysiotherapeut in Bakel en Gemert voor revalidatie coronapatiënten

De longfysiotherapeuten van fysiotherapie VitaForum, Wendy van den Ham en Susan Tabor,  kunnen nu coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden. Ze richten zich hierbij op zowel het fysiek herstel (zoals kracht en conditie), als longfunctie en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via Chronisch ZorgNet hebben de therapeuten, die al gespecialiseerd waren in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van corona patiënten.

De longfysiotherapeuten van fysiotherapie VitaForum richten zich zowel op de revalidatie van coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie.

Zorg voor ex-coronapatiënten middels mini-netwerk in de woonomgeving van de patiënt

Wij hebben ons bijgeschoold op het gebied van revalidatie van coronapatiënten en zullen  ook de komende maanden op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten. Daarnaast heeft iedere deelnemende longfysiotherapeut, een ‘mini-netwerkje’ opgezet met daarin een ergotherapeut, diëtist, logopedist en de huisarts. De ergotherapeut, diëtist en/of logopedist worden indien nodig bij de zorg betrokken. De huisarts wordt vanzelfsprekend ook bij de behandeling betrokken. Wanneer verwerkingsproblematiek, angst of depressieverschijnselen worden gesignaleerd, vindt er terugkoppeling met de huisarts plaats. De huisarts kan dan voor de juiste ondersteuning en, indien nodig, voor verwijzing zorgen. Dit bieden wij allemaal in de directe woonomgeving van de patiënt.

Gespecialiseerde therapeuten vindbaar via.

Alle gespecialiseerde coronatherapeuten zijn vindbaar via de Chronisch ZorgNet Zorgzoeker en herkenbaar aan het ‘corona’-logo in hun portfolio. Met de postcode van de patiënt kan worden gezocht op de gewenste specialisatie van de therapeut (etalagebenen, longaandoeningen, hartrevalidatie, corona). Zo zal altijd een gespecialiseerde therapeut in de woonomgeving van de patiënt te vinden zijn. De juiste zorg op de juiste plek.

Chronisch ZorgNet

Fysiotherapie VitaForum is aangesloten bij Chronisch ZorgNet. Chronisch ZorgNet biedt een landelijk dekkend netwerk van ruim 2300 fysiotherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen (etalagebenen, hart- en longaandoeningen).

Bij vragen neem gerust contact met ons op via telefoon 0492 – 341886 of ons Contactformulier.

Wendy van den Ham, Susan Tabor; Fysiotherapie VitaForum