FYSIOTHERAPIE BIJ HERSTEL NA COVID-19 (coronavirus)

Onze longfysiotherapeuten Wendy van den Ham en Susan Tabor hebben zich bijgeschoold en zijn nu gecertificeerd “corona therapeut”. Met deze specialisatie hebben zij de kennis in huis om mensen te kunnen begeleiden die herstellende zijn van COVID-19. Zij zullen scholing blijven volgen om up-to-date te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.
Tevens zijn zij aangesloten bij het Chronisch Zorgnet en het regionale LongNet.

Zowel mensen die thuis als in het ziekenhuis Covid-19 hebben doorgemaakt kunnen hiervan (langdurig) klachten ondervinden. Denk hierbij aan klachten zoals: kortademigheid, vermoeidheid, verminderde conditie, spierkracht, concentratie en geheugen. Met name na opname op de Intensive Care kunnen de gevolgen groter zijn.
De fysiotherapeutische behandeling zal gericht zijn op het verbeteren van conditie en kracht. Daarnaast is er aandacht voor de longfunctie middels ademhalingsoefeningen. Ook zal er aandacht zijn voor het mentaal functioneren.

De fysiotherapeuten onderhouden nauw contact met huisarts en verwijzers en hebben daarnaast een multidisciplinair netwerk waarmee zij samenwerking zoeken indien nodig. Dit netwerk bestaat uit: ergotherapeuten, diëtisten, praktijkondersteuners, logopedisten en psychologen.

Bij vragen neem contact op.

Inmiddels is ook onze fysiotherapeut Rob van de Veerdonk bijgeschoold en gecertificeerd “corona therapeut”.