Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie

Omdat wij de behoefte hadden om patienten en patientengroepen een totaalbehandeling te kunnen bieden zijn wij al sinds 2001 bezig met patienten te begeleiden middels medische trainingstherapie. Sinds 1 januari 2008 beschikken wij over een ruimer pand waarin wij een volledig nieuw trianingscentrum ingericht hebben. In april 2010 hebben wij ook in Gemert een locatie met een trainingscentrum.

Met ingang van 1 oktober 2008 zijn wij gestart met fysiofitness in de avonduren. Op maandag tot en met donderdagavond kunt U fitnessen onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. Openingstijden zijn van 17.00 tot 21.00 uur.

DSCN5598locatie Bakel:

St Wilbertsplein 8a

5761 BK Bakel

0492-341886

 locatie Gemert:

Pater van den Elsenstraat 24

5421 HZ Gemert

0492-366694

Wat is medische trainingstherapie :

 DSCN5595

Deze therapievorm is zeer  geschikt voor preventie, therapie en bij revalidatie training. De medische trainingstherapie is m.n. geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren. De sleutel tot succes bij stabiliseren is het doelgericht trainen van de juiste spieren.

 

Daarbij wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe.

Daarnaast wordt, indien nodig, de algemene belastbaarheid getraind middels conditietraining.

Wat is het doel van de medische trainingstherapie ?
Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. Met de medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. De effectiviteit van deze benadering is o.a. aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

Hoe wordt de medische trainingstherapie toegepast ?
De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en trekapparaten. De medische trainingstherapie staat onder supervisie van een fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel. Tevens kan een oefenprogramma voor thuis worden opgebouwd om de zelfredzaamheid te bevorderen en om een herhaling van klachten te voorkomen.

Wordt de medische trainingstherapie vergoed door de verzekering ?
De medische trainingstherapie wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed door de zorgverzekeraars. Het blijft verstandig u te laten informeren over uw eigen verzekering en de omschreven polisvoorwaarden.

Het fitnesscentrum is ruim opgezet en bied alle mogelijkheden waar wij als medisch trainingscentrum behoefte aan hebben.

De mogelijkheden zijn:

Medische trainingstherapie.
COPD groepen.
Reuma groepen.

Fitkids

U bevindt zich hier: Home Specialisaties Medische trainingstherapie