Samenwerking fysiotherapie voor ouderen

Logo Zorgboog in Balans 600

Vanaf 1 april 2017 werkt fysiotherapiepraktijk VitaForum samen met eerstelijnsbehandelcentrum Zorgboog in Balans op het gebied van geriatriefysiotherapie: fysiotherapie voor ouderen. Zorgboog in Balans, een dochteronderneming van woonzorgorganisatie de Zorgboog, werkt nu vanuit Zorgbooglocaties de Wilbertsdries en de Jan de Witkliniek in Bakel. Janine Kooijman, manager Zorgboog in Balans, vertelt: "Vanaf 1 april werken we samen met Vitaforum onder één dak.

Lees meer...

Heeft u de nieuwe Vitaforumkrant al gelezen?

krant116Er valt van alles te vertellen over Vitaforum. Niet alleen over de organisatie, maar er is ook veel bruikbare informatie beschikbaar voor u.

Zoveel dat we regelmatig huis-aan-huis een magazine verspreiden met daarin relevante informatie voor onze cliënten.

Onlangs is de eindjaarseditie van de Vitaforumkrant verspreid in de regio.

Ook dit nummer zit vol met nuttige informatie.

Heeft u onze krant niet gezien? Of woont u misschien buiten ons verzorgingsgebied en wilt u toch op de hoogte blijven?

Dat is dan natuurlijk géén probleem. Want als u HIER klikt, dan kunt u de laatste editie downloaden en op uw gemak nalezen.

Lees meer...

Duizeligheid

duizeligheid-300Binnen Vitaforum kunt u terecht voor specifieke fysio- en/of manueeltherapie in verband met duizeligheidsklachten.

Hier vindt u informatie over duizeligheid en de behandelmogelijkheden binnen onze praktijk.

Wat is duizeligheid?

Duizeligheid is een breed begrip waar een ieder wel eens in lichte dan wel hevige mate mee te maken heeft gehad. De één ervaart een licht gevoel in het hoofd, de ander ervaart duizeligheid als een dronken gevoel of het gevoel wat men heeft in een draaimolen. Ook kan men moeite ervaren met balans en evenwicht.

De hersenen verwerken voortdurend informatie over de positie van het lichaam in de ruimte. Stoornissen in o.a. het evenwichtsorgaan, de ogen of nek kunnen leiden tot duizeligheidsklachten. Ook stress en spanning kunnen een potentiele bron zijn voor het zich voordoen van duizeligheidsklachten.

Lees meer...

Vitaforum Krant

krant12Zoals u weet houden we u bij Vitaforum regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en binnen de pratijken.

Dat doen we via deze website, maar ook via een huis-aan-huis krant die in ons gehele verzorgingsgebied verspreid wordt.

In de nieuwe krant vindt u onder andere een compleet overzicht van de diverse zorgverzekeringen en de vergoedingen voor fysiotherapie per maatschappij of zorgpakket.

Maar ook een reportage over het behandelen van duizeligheid.

Mocht u om welke reden dan ook de krant niet gezien hebben (bijvoorbeeld omdat u buiten ons verzorgingsgebied woont). Klik dan HIER. De laatste editie van de krant wordt dan als PDF geladen.

Mocht u na het lezen van de krant nog vragen hebben, dan horen we dat natuurlijk graag van u. Loop gerust even binnen in één van onze vestigingen.

Parkinsonnet, nieuw in onze praktijk

Vanaf heden is Maayke van Suijlekom geregistreerd fysiotherapeute bij Parkinsonnet. Voor meer informatie zie op onze site bij specialisaties/parkinsonnet

VitaForum op youtube

Filmpje van de praktijk op youtube.

 

 

Hierin komen fragmenten voor over fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, kinderfysiotherapie en sportfysiotherapie. In een korte tijd kunt u een indruk van onze praktijk krijgen.

dry needling

Wendy van den Ham en Susan Tabor zijn 30 juni 2012 geslaagd voor het examen myofasciale triggerpoints en dry needling vanuit de myofasciale pijn seminar opleiding in Groningen. Samen met Rik en Jos zijn er nu 4 fysiotherapeuten die gecertificeerd zijn voor het toepassen van het dry needlen.

deep oscillation

Deep Oscillation

Sinds enige tijd werken we in de praktijk met Deep Oscillation therapie.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van elektrostatische impulsen, die goed kunnen doordringen in huid, bindweefsel, onderhuids vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten. De behandeling heeft geen huidbelastende bijwerkingen en geeft een aangenaam trillend (oscillatie) gevoel.

Lees meer...

myofasciale triggerpoints

Jos en Rik zijn onlangs gecertificeerd  voor het behandelen van myofasciale triggerpoints module 1 en 2. Zij volgen de opleiding tot behandelen van myofasciale triggerpoints bij Myofasciale Pijn Seminars in Groningen. De komende maanden volgen ze nog module 3, zodat zij ook dry needling kunnen toepassen. Verdere informatie volgt nog.

VitaForum

VitaForum wordt de nieuwe naam van onze praktijk. Omdat onze praktijk voor Fysiotherapie, Manuele therapie en Kinderfysiotherapie verspreidt ligt over diverse locaties, leek het ons wenselijk om een nieuwe naam voor de praktijk te bedenken. De naam die we bedacht hebben is dus VitaForum. (Vita =  leven en Forum = plein/markt.) We hopen dat deze naam een duidelijk begrip in de regio gaat worden en dat vele patienten de weg zullen vinden naar onze praktijk, op de diverse locaties. 
U bevindt zich hier: Home Nieuws